életfilozófia kis é-vel I.

 2009.06.14. 11:46

A tiszta, kiegyensúlyozott és átlátható blogolás következetes betartása elleni betartásom által született rovat indul, ami rorschach tesztként funkciónál leginkább...

 

"Hazug frázisok, hangzatos szavak, üres locsogás - mindent összevéve körülbelül ez az, amit korunk politikusaitól kapunk. A forradalmak egyszerűen őrségváltások: utánuk ugyanazok az ambíciók, korrupciók és gazemberségek költöznek vissza abba a lakosztályba, amelyből az előbb kiköltöztek - és mindez mennyi rombolással és költséggel jár. Ha körülnézek és elfogulatlan véleményt keresek, még véletlenül sem találok. Az emberek vállalják a kockázatot [!], és kompromittálják magukat a jövendőbeli állások reményében... Hosszú távon az ember teljesen elveszti illúzióit, kiábrándul mindenféle hitvallásból, eltűr bármiféle hatalmat, és teljesen közömbössé válik minden politikai szenvedély iránt. Valamennyi íróbarátom így van vele, Flaubert is, én magam is. Az ember rájön, hogy semmiféle ügyért nem szabad meghalnia, el kell viselnie minden fönnálló kormányt, akármilyen ellenszenves is - semmi másban nem szabad hinnie, csak a művészetben, és nem szabad mást vallania, csak az irodalmat. Minden más hazugság és csapda."  - Gouncourt fivérek mondták

A bejegyzés trackback címe:

https://mitiszolkant.blog.hu/api/trackback/id/tr451184005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enbé 2009.06.15. 16:49:36

A Gouncourt fivérek te vagy. Mindenesetre kedves, hogy akkor még lehetett "vallani", meg "hinni" - most már kedvelni is óvatos az ember, kivéve, ha történetesen szitusnak születetett.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.06.15. 22:21:14

háppersze. ma minden olyan más.

egyébként meg orbánottó, hogyaszongya


Hol a nagyhangú világmagyarázat?
Hol a megégett hullából a hit?
Mit hagyott ránk e gyalázatos század,
a tömeggyilkos, mocskos huszadik?
Legyünk modernek? Legyünk posztmodernek?
Legyen a vers pöröly, mely odacsap?
Szellemünk pára, s jeges űrbe dermed…
De kelhet-e ma a tegnapi nap?

Ajánlás
Herceg, világod puszta semmit őröl.
Időd, mint nyitva hagyott kerti csap.
Jobb lenne mindent kezdened elölről!
De kelhet-e ma a tegnapi nap?


egyébként meg ha nem hiszel, akkor nem vallasz...

enbé 2009.06.15. 23:32:13

@Bastille: ja, hogy a hit meg a vallás összefügg.. na szép.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.06.16. 00:20:47

@enbé: én egy pillanatig nem gondoltam a 'vallásra'.

egyébként meg kimoderállak!

ehe

enbé 2009.06.16. 16:54:36

@Bastille: dehonnem. merthogy hitvallás, érted. és te ilyeneken pátoszkodtál. vagy hagytad pátoszkodni a tesókat. van a tankcsapdának a tetoválj ki c. száma. annak meg lehetne csinálni a moderálj ki c. átiratát. mert az mennyire vicces lenne.

enbé 2009.06.22. 23:10:49

új posztot követelek!!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.06.23. 11:00:33

@enbé: kérése számomra narancs. na megyek fürcsizni, aztán tesit beiratni, lehet beugrom, bekéne a héten, ugye csüt almádi?
süti beállítások módosítása