Kroaszanhorkai

 2010.06.01. 09:49

Nincs új a Nap alatt.

 "Az utat jelzik a légiósok,
lesz arrafelé még jó sok,
megmutatnám én is, hogy hol van,
de fekszem kicsit...még a hóban."

Íme, itt pedig tökéletes mondat gyanánt a kocsmai ígéret...

Villoni esők

avagy Franciaország, minndent neked adtam. 

mit látsz frankhon
ideges jövődben?
bizalmas voltál
hozzám is és nem

hagytál magamra
réges-régen.
most seggem vakarva,
kérlek szépen,

mutasd meg arcod,
testvéri éned.
szisziphuszi harcod
hagyjad végre!

a tekintetek üresek
s bár múltad érdem,
de hol vannak a szerek?
csak a semmilyen léptek,

amik kopognak előre,
de sehova nem jutnak -
villoni esők e
vagy frigid kurva

dobálja testét,de
hálás nedvét nem
adja senkinek, soha,
mert libidója tova

tünt belőle rég.
látszatra izzik még
frankhon, de belül
rohad és felül

a tenger alul a gálya
és baudelaire szája
csodás mérgeket
legfeljebb méreget,

de gyáva magába
kényszeríteni,
mert a villoni
esők határa

nyugati széllel
egy új hazát kémlel
és kaján kéje most
keleten tapos.

ez van hát frankhon
népeddel s veled!
kurázsid tahón
s üresen keres

egy gödröt vagy lyukat,
hol a sátán kutyái
véres lelkű tudat-
tal ürítnek imáid-

ra s hugyozzák tested
le, hogy okulj és
szenvedj, mert
villon és verlaine

léte biz' elhagyott.
testeden tályog ül,
csak izzadsz és vacogsz
hisz szellemed elmerül.
 

 

Nincs más dolgunk, mint felsorakozni Juga Veronika mögé, miközben, ha kis szerencsénk van, akkor Cserhalmi Györgygyel megmenthetjük a Hazát, aztán meg majd kicsit kevesebbet sétálunk........

Címkék: voks10

Lassan hazaérek...

 2010.03.06. 09:28

"Az fix, hogy jól meg lett keverve
Nem tudom, mi jöhet ezután"

 Mély, barna alagút, be egészen az agyig, onnan nem egész húsz centire, bár felfelé kanyarodik a mosoly, mégis lefelé kell haladni majd egy métert és ha otthon érezném magam, maradnék. Forró, mély és barna.

Most mondtam valamit, de semmit sem értek. Itt ül szemben a monitoron.

II. Labdabiztos Kupa 3.rész

 2010.02.17. 11:41

Óriási várakozás előzte meg a mérkőzést a részemről, mert gyermekkorom legsötétebb bugyra volt, mikoron először Budapesten... 

...aztán Belgrádban... 

...egyszóval az 1-12(Mijatovic 7) ellen nagyon fontos csoportmeccset játszottunk az II.LB Kupa harmadik fordulójában:

ETM7 - Bastille LSE 0-2 (0-1)

Kezdőcsapat: Cservenák - Capuano, Holmström, Krummenacher, Szekeres - Orosz, Csúri, Roccato (Fodor 70'), Pallag - Banaś (Balázs 60'), Coll.

Gólszerző: Orosz 6' , Krummenacher 77'

Szélekre és a kontrákra kihegyezetett taktikai rendszerrel áltunk fel a mérkőzés kezdetekor, ami rögtön a 6. percben eredményre vezetett, mivel a már sokszor emlegetett és megbecsült Orosz Vili eggy precíz kontra végén, az utolsó védőt ki nem cselezve rádurrantotta és rést talált a lövés. A sokat emlegetett ellenfél védője, Asszony Benjámin női megérzései nem jöttek be, és esélye nem volt a blokkra.

A gól után a magabiztos védekezés és az eredmény őrzése számított a legfontosabbnak, amit a csapat nagyon becsületesen be is tartott, aztán már csak haba  tortán, hogy a 77. percben Krummenacher a tőle már megszokott módon, hátúlról indulva egyedül fejezi be a támadást.

A srácok megérdemlik a gratulációt, szóljon a zene, jöjjenenk a táj lányok, fojjon folyjon a pezsgő és kicsit lazíts te is, Kálmi bácsi!!! 

Korábbi hiányosságok pótlása végett, két légy-egy ütés alapon készült az elmúlt két mérkőzésről egy-egy összefoglaló.

A szponzorok ingerültek, közben elkészült a stadionbővítés és igazoltunk egy fasza hátvédet Alessandro Capuano személyében, fácsén meg is találtam, hehe. De hát csapjunk a lovak közé, nézzük az első legyet.

A II. Labdabiztos Kupa második fordulóját rendezték szerdán, ahol újra egy VI. osztályú csapattal találkoztunk. Sajnos elkezdtünk kalkulálni a bajnokság miatt, ezért nem mertünk tökös, támadófocit játszani, féltünk a sérülésektől, ezért az első félidőben semmi sem történt Timo Holström durva szabálytalanságán kívül.Majd a második félidőben két tökéletes támadásból két tökéletes gólt laptunk és Timo összeszedte a második sárgáját is...

Bastille LSE - Botláb FC 0-2 (0-0)

Gólszerző:Kocsa M. 54', W. Grzelka 81'

Csapat: Cservenák - Szekeres, Holmström, Krummenacher, Zwilling (Capuano 65') - Pallag, Csúri, Roccato, Orosz - Coll, Buşilă (J. Banas 65')

Kiállítva: T. Holström 87'

Tabella - A csoport

1.        cikoria                      2   2-0-0  16-1  6pont

2.        Botláb FC                 2    2-0-0  7-1    6p

3.        Somogyország         2   1-0-1   6-3    3p

4.        Bastille LSE              2   1-0-1   3-4    3p

5.        1-12 (Mijatovics 7)   2   0-0-2  1-11    0p

6.        LampardTerry  Fc    2  0-0-2   1-14    0p

 

A második mérkőzés a VII. osztályú bajnoki meccsünk volt az aktuális listavezetővel és a győzelmi kényszer dolgozott bennünk, nem beszélve a minimum elvárásról, egy jó ikszről beszélek, csupán azért, hogy a feljutásért folyó harcban állva maradhassunk. És lám...

Hetényegyháza - Bastille LSE 0-1 (0-0)

Gólszerző: Orosz Vilmos 79'

Csapat: Cservenák - Capuano, Holmström, Krummenacher, Szekeres - Orosz, Csúri, Roccato, Pallag - Banaś, Coll

Mindent elárul a meccs képéről, hogy az ellenfél legjobb játékosa a kapusuk volt. Nagyon fontos mérkőzést húztunk be, de akkor lesz ennek a három pontnak igazán haszna, ha az egy héttel későbbi otthoni meccsen is nyerni tudunk.

A tabella:

1.

Felfelé

Nyíregyháza Devils

 

7

5

1

1

28

10

18

16

2.

Lefelé

Hetényegyháza SC

 

7

5

1

1

17

7

10

16

3.

Nincs módosítás

Bastille LSE

Online

7

4

2

1

12

5

7

14

4.

Nincs módosítás

 

II. Labdabiztos Kupa 1.rész...

 2010.02.03. 13:34

...avagy sose feledjük Plókai Attilát!

Bastille LSE - Somogyország 3-2 (3-2)

411 néző, Stade de Saint Bastille

BLSE: Cservenák - Holmström, Krummenacher, Szekeres, Balázs - Pallag, Csúri, Roccato, Orosz - Banaś, Coll

Somogyország: Matolcsy - Querin, Schwarz, Viheriäsalo - Gogoll, Adli, Jensen, Barnaby, Wahlen-Jürgaß - Gőz, Faragó

A mérkőzés első félidejének legelején nyílvánvalóvá vált, hogy míg a Somogyország a pálya közepén próbálja eldönteni az eredményt, addig a BLSE a széleket preferálta és 4-3-3-as felállásra áll át. Balázs Zoltán húzódott fel a csatársorba Pep Coll és a lengyel hiéna, Jerzej Banas mellé. A VI. osztályú Somogyország hagyta ki az első helyzetet, majd egy szabadrúgást követőena 22. percben Balázs Zoltán elemi erejű lövését a jó kapusnak számító Matolcsy nem védhette. 1-0. Azonnal visszahúzódott a csapat esze, Csuri Rudi a védekező középpályás posztjára és hagyta Maurillo Roccato-nak a csapat irányítását. Ez az első 10percben nem működött és a VI. osztályú somogyiak ki is egyenlítettek. 1-1. A lengyel hiána aztán lecsapott egy labdára, visszavehette volna a vezetést, de az iszonyatos lövése a felső lécről kifele pattant és a futball nagy igazsága, hogy ha az, ami egyik térfélen kimarad, az a másikon bemegy. A 37. percben Gőz Levente a svéd acélos védelem közepén, Timo Holström mellett lőtt kapura, az eredmény 1-2. És ezután majdnem eldőlt a meccs, mert az egzotikus nevű Faragó Dózsa tűzött rá egy megint csak írtózatos lövést, de kimaradt. Ekkor mindenki Alajosa, Pallag Alajos kezdett el dombitibisen felfele osonni a labdával, majd gyorsan felgyorsulva került a kapu elé, és egyáltalán nem dombitibisen a hálóba lőtte a labdát a tizenegyes kiharcolása helyett. 2-2. A somogyiak azonnal elvesztették a labdát a középkezdés után, csapatunk labdát járatva egyre előrébb került és amikor Gian Krumenacher-hez került a labda, a középhátvéd nem pöcsölt, plókaisan erőből 30méterről kilőtte a hosszút, a kapus csak beleérni tudott. 3-2.

A második félidőben a többet támadó somogyiak próbáltak egyenlíteni, de már nem esett gól. Csapatunk a második félideji játékkal nem teljes egészében szolgált rá a három pontra, de Plókai Attila szelleme tudásunk fölött lebegett és segített az utolsó percekben is, amikor Viheriäsalo, a somogyi finn kihagyta a kihagyhatatlant. Így a végeredmény 3-2 a Bastille LSE javára.    

Tisztelt Fórum.

Elképesztő napokon vagyunk túl, a csapat fantasztikusan teljesített és elindultunk egy új úton, melynek kiindulópontja egy VI. osztályú csapat elleni felértékelt győzelem.

Breitenbach mesternek így nem kell búcsúznia, hisz ez a mérkőzés volt az, aminek függvényében létezett a további jövője csapatunknál.

 

Csapatunk töretlenül fog küzdeni a továbbiakban, ma még túlértékeljük ezt a győzelmet, hogy aztán holnap újra a munkára koncentráljunk. Szakértőként felkértük Tornyi Barnabást és létrehoztuk a Plókai Attila Szurkolói Klubot! Arcunkat Európa felé fordítjuk! 

 

BLSE

Panaszai...

 2010.01.08. 14:11

Már egy hete nem dohányzok és e csodás erénynek hódolatúl, miszerint kitartásom hihetetlen erősnek bizonyul, hát megemlékezem. Egy szálat mondjuk elszívtam a Gesztenyésben. De az jól esett. Ültem a sörömmel, a söröm meg én, szenzációs páros, és akartam félrészegen, az asztalon könyökölve nézni az újjaim közt egyensúlyozó nyúlánk cigarettát. Aztán a szálkás füst. Meg a félhomály. Csocsóasztal, kancsó, fél pofon, öngyújtó egy asztalon. Aztán ennyi. Ez az egy eset volt. Most azt várom, mikor támad újra a kényszer meg a vágy. Aztán a választás. Lemondás.

Viszont kurva sok csokit eszem. 

Foied vinom pipafo, cra carefo.   -    Ma bort iszom, holnap nem lesz.

 

"A bor elfogyott, elfogyott a titokzatos nedv ott belül, ami reggelenként felébreszti az embert, és abba az illúzióba ringatja, hogy érdemes felkelnie. És abban a mértékben, amint a bor elfogyott, emelkedett alulról a sötét tenger, a tengerszem, amely mélységeiben az óceánnal függ össze, a Másik Vágy, az élettel ellenkező és az életnél hatalmasabb."

/Szerb Antal: Utas és holdvilág/

 

 

"...S most mi jön? Várom pályabéremet,

Mert befogad és kitaszít a világ."

rokkant rákkendró

 2009.12.07. 16:06

A pénzt a lepkére baszó
nászából való
szívrabló hernyó
gyászára szaró
strici viszi ki a házból
 

A blogoló pihen

 2009.11.29. 11:17

 

hajam szemem előtt
azt se mondja jóreggelt
bár a lelkem s velőm
egy reggelt sem kedvel
 
így ne szóljon senki
gyomrom se korog
kávé és cigaretta
a tűzkő meg forog.

 


 

 

hajtsd le fejed sorold el összes bűnödet
látsz is nem is kipattannak a tűzkövek

 

Mennyi fröccs! Aztán mennyi szabadidő vált kósza sóhajjá.

 

"Kezdhetek folytatódni."

 2009.11.28. 16:00

A történet a csodás 2000-ben kezdődik. Ott is ér véget. A kígyó a farkába harap, hisz nincs is történet, miért is lenne. iMádl Ferenc lesz a köztársaság elnöke, hazajön Toma András, először van Budapest Pride, elsüllyed a Kurszk, Hollandiában életbe lép a legális aktív eutanázia, de ez még Britney Spears, a Linkin Park és Nelly Furtado éve is, miközben olyan emberek hagynak el minket, mint Walter Matthau, Hundertwasser, no meg Petri Görgy. És én mit sem sejtve keltem a koleszban az AD Stúdió egyik számára, amitől a mai napig kiver a víz, illetve szimpla hányinger társul mellé...

Két gyönyörű félhang, kurvanyádadstudió, mindegy, erre tök sokat tusoltam.

Csendben mondom...

 2009.11.24. 09:43

Mivel igen szűk szeletet árnyal le társadalmunkból kis tréhdli blogom olvasóközönsége, ezért merem csak ezt most ide. Én adtam cigit, igen, kettőt, én hallgattam végig kis vegzálásod, miszerint vörhenyes lófaszok adnak cigit ilyen időkben. Az vígasztal, hogy aznap este nyertem 1200 forintot (4,4€).

De mindezt nem panaszkodásként, vernyogásügyileg, vagy felháborodás gyanánt emlegetem fel, csupán pusztán. A videó tanulságos is. De nem az a tanulság, hogy ne dohányozz, dehogy!

A tanulság, hogy ha du. 4-5 óra fele lehetőséged nyílik egy szabadabb és lágyabb  jelent burkolni magad köré kis metaxa és sör segítségével, Uram bócsá', más egyebekkel is, na akkor hagyni kell magadat menni, menni lefele, a képletes utcán, hegyről-völgybe, mert bár az érkezés balesetveszélyes, ellenben a felelősség koncentrációs gulágra van ítélve, te pedig megfeszülsz, hogy másnap....   

A-ból B-be nem jutottam, tudom. Ezt a számomra valami isteni ölnek elképzelt tompa mámort, amit tisztelek, szeretek, nem lehet piedesztálra emelni, mert onnan fogant, ott pusztul. De jó naívan, szemlesütve fel-felpillantani rá. Nézni a dekadens, nagy, és világhírű mámort, ahogy húzza a barázdákat, mint strigulákat arcomra, és szeret. 

Másnap reggel egyedül ébredek.

 

ésatöbbi...

 2009.11.12. 15:54

Ma délután több órát töltöttem az ironikus nacionalista jelleme mögött, és ezt találtam. Tótos aukció!

Itt meg a magja mindennek. 

Ha meg éhesek lennénk, ehetnénk vakondtúrást.

Az ördög vigye el...!

 2009.11.04. 11:53

Nyílvánvalóvá válik egy olyan pillanatban, mikor a kávédat megakarod inni, még nem pakoltál be a táskába, de öt perc múlva indul a buszod, hogy egy cifrát mondjál, jól odamondjad, hogy mennyire lehetetlen helyzetben vagy és hogy basszameg. A káromkodás nagyon fontos szerepet tölt be életünkben, hisz már-már a kávé-cigi kombó méltó társa feszültség levezetés céljából. És akkor a legfinomabb az a bizonyos mondatfoszlány, minél cifrább. Minél szórakoztatóbb. Lehet öttészarni is dolgokat, nem csak ketté...

A másik igen szembetűnő dolog a most piedesztálra emelt jelenségnél, hogy szorosan kapcsolódnak ezek a káromkodások a szexuális hovatatartozáshoz, szexuális tevékenységekhez, fekáliához, pajzán momentumokhoz, ördöghöz, istenhez. Mióta világ a világ.

És nyílván a felnőttek káromkodnak, a kisgyereknek meg a szájára ütnek. Kivéve mikoron egymás közt vannak és már tanultak valamit felmenőiktől és a szomszéd bácsitól.

És eljutottunk a tételmondatunkhoz. A trágárságra vetett tilalomnak, a tiltásnak nincs  és mégis van létjogosultsága. A tiltás létre hoz és gyümölcsözik.

A helyszín lehet óvoda, iskola, utcasarok, játszótér, menza.

 

-Mondd azt, hogy hatvanhat – Seggem szádra pattanhat.

-Mondd azt, hogy tizenhárom – Nyaldd a seggem télen-nyáron.

-Megvan a cím? –Milyen cím? – A gecim.

-Gyurka,/ Kell e kutyahurka / Ha nem kell, tedd el / Majd megeszed reggel!

-Jobb ma egy kiveréb, mint holnap egy toszok!

-Pina fasz / Együtt basz / Abból lesz / A kiskopasz!

-Öcsi fogja Csöpi csöcsét / Csöpi fogta Öcsi pöcsét / Kemény volt a Csöpi csöcse / Felállott az Öcsi pöcse.

-Debreceni vásártéren / Megy a faszom két keréken / Jön a pina lóháton / Szerbusz pina barátom.

-Minek a rövidítése az OTP? Óvatosan Takarodj a Picsába!

-Ülök a rozoga moziba / Faszom mozog a Roziba!

-Abszolút nem mindegy: Tanya a Bakonyban – banya a takonyban.

-Nem is olyan aggasztó / Hogy az anyád hegesztő.

 

Ahol tilalom van, ott tiltakozó is. Ilyen ez is. És a nyelvi leleményesség alkalmas eszköz a tilalom megszegésére.

 

Ágnes asszony a tengerben

Öblíti ruháját

Miközben a tenger vize

Nyaldossa a térdét

Nincs ríme a versnek

Node semmi aggály

Majd megjön a rím is

Ha megjön a dagály.

 

 

Ma

 2009.10.26. 16:03

Ma még nem ittam egy sort se.

 

Ma még nem írtam egy sört se.

Üröm

 2009.10.26. 07:56

Ma a legnagyobb örömöm egy pontosvessző látványa volt egy jó, reggeli emailben...

Késői impresszió a lá Dieu

 2009.10.22. 11:54

"Nem kezdtünk nagyon bele
Semmibe, jössz úgyis te
És minek is bármit is
E kis időre"

A Mi Istenünk érkező Isten, érkezik, mint az Idő meg, mint a 4-es busz...

 

 "Maradj otthon, nézzél TV-t
Töksötét vonatokat mutat minden csatorna
Mennek utas nincs egy se
Csak a büfékocsiban állnak (részegen)
Ketten, amelyik rosszul van az vagyok én
Kár, hogy most mutatnak az elébb még
Istent dicsértem én

Végül is mindegy is
Tudtam, hogy nem is jössz."

 

 

 

 

Nincsből van

 2009.10.21. 10:15

2009.10.21.

Drága Istenem!

Kicsit én is átrendezkedtem, köszönhető ez a jövő májusi elnarancsosodásnak, így nekem is kellett valamivel jelezni, hogy akár még lehet rám számítani is, de leginkább a tehetetlenség metafizikája készteti az itt töppedő jelent. Kinn albioni köd, benn veszprémi  kolimeleg. Jön a takarító, feltörli a köröttünk peszmegó koszt, de csak látszatra teszi, látszat vagyok én is. Látszatra ülök ide, és a látszat kedvéért teszem ezt. Te is látszatra emelsz magadhoz, hogy majd legyen egy talán legközelebbi hasonló áhítatos pillanatunk, nekünk kettőnknek. Hisz, mi  gyarlók, Jehova kreálmányaként nem feltétlen hiszünk a Halleluja pezsdítő erejében és erős, kezdeti (ab) óvó karodban, mely bicepsznél a legszebb s legkimunkáltabb izom. Kerek, éji fény törik rajt', tojájhéj roppan alatta. Elmúlás, restauráció. Ámen.

 

Istent kérem meg ezúttal, legyen oly szíves és közbenjárásával igazítsa ki Németország és Izrael közötti feszültséget, és vagy adassa vissza Germániával azt a művet vagy hallgattassa el kiválasztott népét. És erről Kafka megint mit sem tehet....

Max Brod, mit tettél???

 

 

 

A már-már indokolatlan kép mégis szép és izgalmas... Megyek el, mindjárt, a Móriczon lefelé, kigombolt kabátban....

 

  

Ez egy ilyen történet.

 

Szívesen mesélek a 6 millió nyugdíjas oszágáról, Árpád, István és Bajnai nemzete, no meg a miénk, nyolcvanasoké, füveseké, keverteseké, szitusoké, költőké, zsidóké, na mindegy! Itt minden olyan, mint egy zátonyra futott süllyedő hajón, de mindez a nyomasztó massza, könnyed és felelőtlen. Az égig érő fa árnyékában, a turul csivitelése mellett, a bankók finom suttogása közben. Egy olyan korban, amire emlékezni fognak. Épp ezért őrizzük meg hidegvérünk, idézzük lelkünkbe azon időket, mikoron nem ittunk mást, csak keverteket, nyilván én nem, de ez más kérdés, szóval a Tökéletes Mondatnak ajánlva ezt a szart!

Igazából erre válaszolva! De ez nem válasz, ez fasz tudja mi! 

Mindentől messze

 2009.10.01. 12:12

Minden elkezd mocorogni, csírázni, éledezni, mert ősz van, de minden befele kezd terjedni, nem úgy, mint tavasszal, nem, pontosan azért nem, mert ősz van, és ilyenkor bent kezd el csírázni az értelem, a megbaszott ábrándos lófasz, a teljesítményt gátoló nagy valami, ami belül csak űrt szűl, bele kongó teret, abba pedig kérdőjelet. Hát előre. Hisz az utolsó korty kávé is lesiklott fájdalmas torunkon...

feLKÉrés kerINGőrE

 2009.09.22. 19:36

MEGLEPETÉS...

"...rajtad a Holnap hőse" (?)

 2009.09.04. 17:03

Elképesztő nagy dolog előtt áll úgy a Haza is, mint ahogy én is. Ez a kettő ritka dologként párosul. Nem beszélve arról, hogy igenis hiszek a babonákban, meg Istenben. Jó párszor kérdőre is vontam. Istent, mert a babonákat nem lehet. Például mikor Atlantában megverték a lány kéziseket, meg mikor oly sokszor a labdarúgók elfogytak az utolsó tíz percre. A jugók ellen nem vontam kérdőre, tudtam, hogy jó így. Holnap jön az első sorsdöntő válogatott labdarúgó mérkőzés és ebben érek össze a Hazával. Életem első válogatott meccse lesz ez, ott a stadionban, ahol történik mindez, ráadásul a Puskás Stadionban[becenevén Népstadion]. A hangulat biztosan leírhatatlan lesz, a szép emlékeket pedig pár nap múlva szívesen mesélném. És Istent is kérem, hogy segítsen, mint ahogy Lázár Ervin gyermeke is ezt teszi, és hát mindannyian Lázár Ervin gyerekei vagyunk....

...de különben meg suhannak, visszaszállnak a legendák, hogy aztán ne enyésszenek sohase...

Biztos vagyok benne és le merem írni most már, hogy Cseh Tamás nélkül más lesz ez az ország. És persze nem lehet elkerülni a patetikus hozzáállást, tán nem is akarom. És még biztos sok mindent fogunk, fogok írni a Törzsfőnökről, mert nehezen jönnek ki belőlem a szavak, most is csak eme videó láttám akarom nektek megmutatni mi az igazság innen felőlem. Mert ez az ország, amiben mi csak magyar parasztok vagyunk, ez az az ország, ahol egy jól elhelyezett és kellő hangsúllyal megtoldott fasznak is helye van. Lehet szeretni, nem szeretni, de a Csehtamásban benne van ez az egész rohadt ország a hatvanas évek közepétől az ezredfordulóig. Itten meg 89' van. Szomorú, de himnusznak is beillene...

 

  

...itt a videó, látod?!?   Itt meg a szöveg!